Над 84 000 „маркови“ стоки задържаха на Капитан Андреево


Над 84 000 "маркови" стоки задържаха на Капитан Андреево

Снимка: Агенция „Митници“

Митничари задържаха 84 175 текстилни изделия, спортни обувки и чанти на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 21.01.2024 г. на пункта пристига влекач с полуремрке с турска регистрация. Според представените документи от водача – турски гражданин, той превозва стока – текстилни изделия от Турция през България за Белгия, съобщиха от митниците.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват в товара 230 колета, съдържащи общо 78 658 текстилни артикула, сред които чорапи, спортни екипи, панталони, мъжки боксерки, блузи, якета, детски комплекти, с обозначения на световноизвестни марки.

В колетите са открити още 3290 чанти, както и 2227 чифта спортни обувки, носещи словни и фигуративни изображения на регистрирани търговски марки.

В изпълнение на Регламент 608/2013 относно защитата на права върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *