Надежда Нейнски: България отсъства в големите дебати


 Надежда Нейнски: България отсъства в големите дебати

Снимка: БГНЕС

България отсъства в големите дебати. Страната ни няма висок авторитет в международната общност. Това каза бившият министър на външните работи Надежда Нейнски пред NOVA NEWS.

Тя посочи, че позицията на България по отношение на войната в Украйна е ясна и тя е взета от Народното събрание. По нейни думи всяко друго мнение по темата, на отделни политически фигури, не може да подмени позицията на една парламентарна република. „В този смисъл, разноговоренето сред висшите представители в българската политика руши авторитета на България. В очите на съюзниците тя е държава, на която не може да се разчита“, посочи Нейнски.

Бившият външен министър коментира резултатите от изборите във Великобритания. Тя смята, че победата на лейбъристите никак не е случайна, тъй като те водят вече 14 години политически разговори със своите избиратели. Във Великобритания има много недоволни от резултатите от Брекзит, тъй като нищо от това, което привържениците му планираха, не сработи до степен, в която да компенсира щетите от излизането в общия пазар, посочи още дипломатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg