МЪСТ: Бивш депутат от ПП нападна Асен Василев

Операция „Сладко отмъщение“: Бившият депутат от ПП Александър Дунчев нападна водещия фактор в „Продължавме промяната” Асен Василев заради „огромен риск за горите у нас”. Той директно атакува финансовия министър, че предлагал горите да се превърнат в акционерни дружества.

„Това е огромен риск, защото всички публични функции като природа, свободен достъп и т.н. ще отидат на заден план и ще се гони само печалбата от сечта. Но още по-големият риск е поетапната им приватизация“, предупреди Дунчев.

Депутатът, нацупил се на ПП-ДБ, след като не оглави депутатската листа на коалицията в София-област за вота на 2 април 2023-а, постави въпроса защо Василев не предложи другата опция – държавните гори да са част от Агенцията по горите със силата на институция? И ЕК, и ОИСР искат да се вземе решение, за да ни пуснат в еврозоната, но оставят на МС да реши коя от двете опции.

„Отговорът е, че Василев не е сам в скандала! Той нямаше да излезе с това решение в последните минути на кабинета „Денков“, ако МЗХ бяха изпълнили предходно решение на служебното правителство от декември 2022 г., за трансформация на държавните предприятия в икономически субекти към бюджета!“, подчерта още Александър Дунчев и допълни:

„И сега последният шанс за държавните гори е агроминистърът Кирил Вътев да се запъне срещу Василев и да му блокира решението, или да го измени, така че държавните гори да станат или икономически субекти към държавния бюджет, или институция. Това е всичко друго, но не и Промяната, за която се борехме и за която копнеем!”, завърши огъня по ПП Александър Дунчев.