МРЪСНО: Министърка изкара ¼ от мандата в разходки зад граница, раздаде милиони на ПП

Вместо да работи, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, чучната на поста от „Продължаваме промяната”, се е отдала на безкрайни пътешествия до чужбина с пари на данъкоплатците, съобщи „Уикенд”. Оказа се, че никому неизвестната дама използва престижния държавен пост, за да пътува на воля.

Стойчева няма време дори да си стегне куфарите, защото постоянно е на път, а дестинациите са една от друга по-привлекателни. Особено когато не й струват и стотинка, а за тях плаща държавата!

Министър Милена Стойчева е реализирала цели 51 нощувки в чужбина, и това е за първите едва 200 дни на кабинета, сочи справката, с която „Уикенд” разполага. Т.е., ¼ от стажа ѝ като министър е преминал в разходки зад граница…

Сред нейните дестинации има екзотични пътувания като това в Монако, където командировката е излязла над 30 000 лв. на държавата, а резултатът от нея е нулев. Министърката и свитата й са настанени в най-луксозния 5-звезден хотел и са се отдали на почивка в СПА центъра и разглеждане на автомобилни писти. В свое оправдание Стойчева изтъкна като причина европейска програма, но Монако не е член на ЕС, а програмата е задължителна, така че България така или иначе участва в нея.

Напомняме, че управляваното от нея министерство се прочу с раздаването на десетки милиони лева от Плана за възстановяване и устойчивост на фирми на лидерите на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков, Даниел Лорер, даже и на кмета на София Васил Терзиев, който взе 2,5 млн. на общото си дружество със Саша Безуханова за „иновацията” ядливи чаши, която всъщност съществува от години по света и у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *