Много е вероятно Байдън да не стигне до изборите през ноември, смята Боян Чуков

„И европейците, и страните членки на НАТО от Западна Европа – нямат единно мнение. Не само в Унгария, не само в Словакия, но и други страни започват да имат по-овъртолени позиции, опитват се да се ситуират в бъдещето. Виждаме между нашия премиер и нашия президент двете линии, които ги има в САЩ“, коментира международният анализатор Боян Чуков в предаването „Денят ON AIR“.

В България не се случва нещо кой знае какво по-различно от това, което виждаме в другите страни, смята експертът.

„Срещата във Вашингтон в момента ще се съобрази с това, което не се вижда на пръв план. Усещаме, че има някакви задкулисни договорки. Има някакви преговори между американците и руснаците, останалите не са в течение“, посочи Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Украинският президент Володимир Зеленски вдига мизата, но не преговаря с руснаците, подчерта още Чуков.

Той коментира и първия за тази кампания предизборен дебат между настоящия президент на САЩ Джо Байдън и съперника му – Доналд Тръмп.

„Американските медии са категорични, че Байдън е загубил, включително и демократите. Големите финансови спонсори на демократическата партия искат смяната на Байдън. Най-големият му успех, който отчитат, е, че не е паднал, докато е бил в залата. Шоуто беше направено по необичаен начин – нямаше публика, микрофонът се изключваше. Това, че се проведе рано може би ще даде аргумент Байдън да бъде подменен. Говори се, че може да бъде подменен с Мишел Обама. Много вероятно е Джо Байдън да не стигне до изборите през ноември“, анализира гостът.

„В момента виждаме, че Доналд Тръмп ще спечели изборите. Америка е държава на големите изненади. Тръмп смени своите позиции – не е толкова против въоръжаването на Украйна. Американците имат традиция и много неудобните президент да ги застрелват. Доналд Тръмп няма да се спъне на финала. Всички се подготвят за идването му в Белия дом. Не очаквам промени в САЩ и позицията на САЩ. Европа се готви за промените, които ще настъпят в края на годината, след идването на Тръмп на власт“, обобщи Чуков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg