Митрополит Николай: Моля се за мир и душевно спасение!


Митрополит Николай: Моля се за мир и душевно спасение!

Снимка Марица

„Моля се възкръсналият от гроба наш Господ и спасител Исус Христос да дарува на всички вас благоденствие, здраве, мир и душевно спасение!“.

С тези думи се обърна към събралите се в църквата „Света Марина“ пловдивският митрополит Николай в края на пасхалната служба. Преди това той прочете синодалното послание на Възкресение. „Дивен и велик, прекрасен и безценен е всеки един дар, с който Човеколюбецът Бог обдарява Своето най-висше и любимо творение – човека, когото Той сътвори по Своя свят образ и когото предназначи да достигне и до богоуподобяването. Безбройни са Божиите дарове за нас, но най-голям и най-щедър измежду тях е дарът на Възкресението. Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение“, се казва в обръщението на синода, предаде 24 часа.

В църквата „Света Марина“, който беше препълнена, бяха настоящият кмет на Пловдив Костадин Димитров и предшественикът му Здравко Димитров. По време на службата от лявата страна на митрополит Николай стоеше произведеният от него в архонт бизнесмен Георги Гергов, а от дясната – игуменът на Бачковския манастир епископ Сионий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg