Митничари хванаха менте шампоани на „Капитан Андреево“


Митничари хванаха менте шампоани на "Капитан Андреево"

Снимка: Агенция „Митници“

Задържаха 51 336 шампоана с лого на известна търговска марка на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от митниците.

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

На 05.05.2024 г. в 22:02 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Според представените митнически документи той е превозвал козметични артикули от Турция за България.

По време на контролните действия митническите служители установяват в товара 51 336 шампоана в опаковки по 360 ml с лого на защитена търговска марка. Шампоаните са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 относно защита на правата върху интелектуалната собственост.

За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg