Мистерия: Новата шефка на КЗП любила Васил Божков?

Чисто новата шефка на Комисията за защита на потребителите (КЗП) – засуканата Мария Филипова, е имала опасно близки отношения с един от най-богатите българи Васил Божков по времето, когато неговата „Национална лотария” правеше милиони на ден, твърди пред Narod.bg източник от обкръжението на красавицата.

Не е ясно какъв конфликт между двамата ескалирал ситуацията дотам, че тя изненадващо заявила, че Черепа опитал да я изнасили?

Мария Филипова бе шеф на Държавната комисия по хазарт от февруари 2018 г., след като тогавашният финансов министър Владислав Горанов уволни предшественика ѝ Огнемир Митев. Името на хубавицата нашумя покрай разследванията срещу Васил Божков, когато стана ясно, че той дълги години работил добре с Митев и му плащал по 10 хиляди лева месечно за покровителстване на хазартния му бизнес.

След уволнението на Митев Черепа опитал да продължи работа с наследничката му Мария Филипова, но тя не му вдигала телефона, четем в папките по делото.

Тогава Божков я посетил в кабинета ѝ. От доказателствата по делото, изчетени в съдебната зала от съдия Христинка Колева, става ясно, че бизнесменът започнал да я опипва и целува и опитал да я изнасили. Филипова мълчала по случая две години, случаят стана известен от материалите срещу Божков за задържането му под стража. Мария Филипова вече е разпитана като свидетел по делото.

Новата шефка на КЗП влиза в комисията от друг висок пост – до вчера бе началник управление „Надзор на инвестиционната дейност” в Комисията за финансов надзор, където бе от 2018 г.

Според мълвата лустросаната шефка е имала вземане-даване и с бившия шеф на КПКОНПИ и отзован консул от Валенсия Пламен Георгиев, повече известен като Пацо Терасата.