Миро изгонен от „Гласът на България“ заради сектантство

Страстта на Миро към църквата „Пробуждане“, която към днешна дата е изключително популярна сред звездите, му изяде главата в „Гласът на България“. Звездата си е позволявал непрекъснато да агитира участници и публика да се включат в религиозната организация, която си е чиста секта. Същото прави и по време на концертите си. В Би Ти Ви били скандализирани от този факт и взели решение да го заменят с далеч по-обрания в поведението си Владимир Ампов – Графа.

 

След три сезона отсъствие, Графа се завръща в „Гласът“, съобщиха преди дни от телевизията. Не обявиха обаче, че той сменя Миро, нито казаха каква е причината да се откажат от услугите на Каризмата. А тя е доста сериозна. През цялото си предишно участие в шоуто музикантът си е позволявал открито да произнася дълги речи и да агитира всички в залата да посетят поне една сбирка на църква „Пробуждане“, в която редовно ходи. Тя е ръководена от любимия му пастор Максим Асенов и неговата жена.

Както ви съобщихме преди време в „Пробуждане“ не само се молят на Бог, а и събират солидни суми от вярващите, организират им семинари и конференции за пробуждане на таланта, изявяване на лидера в тях и всякакви подобни неща, с които се занимават и родните инфлуенсъри, само ги поставят под маската на християнството.

Разбира се, нищо от тези събития не е безплатно. Билетите стигат до 299 лева, а Миро използва платформата на Би Ти Ви, за да промотира тази организация. Тези отклонения от музикалната тема са били изрязани при монтажа, твърдят запознати от кухнята на предаването. По време на концертите на живо обаче, които са последните два за сезона, целият екип е треперел, че певецът може отново да запее познатата песен за „пробуждане“ на хората.

 

Въпреки всичко тази година името му отново е било сред спряганите за предстоящия 11-и сезон на „Гласът на България“. Миро сам е предизвикал зачеркването си, когато през февруари се яви на участие в най-голямото страшилище за Би Ти Ви – шоуто „Като две капки вода“ на конкурентите от Нова телевизия.

Музикантът влезе в специалното благотворително издание, което подгря основния сезон – „Като две капки вода за всяко дете“. Това е била капката, заради която чашата на търпението в Би Ти Ви е преляла. Известно е, че там много държат лицата на основните им формати да не се появяват в други телевизии. Затова преди време Любо Киров пропусна участие при Маги Халваджиян, когато беше треньор в „Гласът“. Това участие беше обявено в „Капките“, но на следващата седмица, когато трябваше да се случи, музикантът го нямаше. След това той обясни, че договорът му в Би Ти Ви го забранявал. В края на сезона Любо напусна, за да е свободен да участва във всички предавания, в които го канят, и тази пролет влезе в журито на „Капките“.

 

За Миро ограниченията на Би Ти Ви явно нямат тежест. Той се появи в „Капките“, пя на сцената на шоуто и по този начин си отряза пътя към предстоящия сезон на „Гласът“, който и без това е бил със спусната наполовина бариера. В БиТи Ви са му вдигнали мерника заради сектантските залитания, а след като неглижирал и договора си, вече било ясно, че ще търсят човек, на когото могат да разчитат повече отколкото на иначе талантливия Миро.

 

Самият певец в сряда обяви, че договорът му за предишния, 10-и сезон на „Гласът“, всъщност е бил ексклузивно и само за конкретното издание, което беше юбилейно. След това го били поканили и за предстоящия 11-и сезон, но „предложението, което ми отправиха, не ме устройваше; контрапредложението, което аз им отправих, пък не устройваше тях“, каза музикантът във видео, което сподели с феновете си в социалните мрежи. Намекът е, че проблемът е бил финансов.

 

Според запознати обаче в телевизията са държали да включат в договора изискване Миро да не гостува в конкурентни телевизии и да не прави религиозни агитации пред камерите на „Гласът“. Понеже не се разбрали, двете страни скъсали отношенията си, въпреки че певецът твърди, че пазел топли чувства към предаването и даже му пожела успешен нов сезон.

 

Влади Ампов, от друга страна, е човек, на когото телевизията винаги е разчитала в шоуто. Той е бил треньор там от четвъртия до седмия му сезон и никога не е създавал проблеми.

Бил е изключително дисциплиниран, точен в работата си и обран в поведението си. От неговия отбор излезе победителят в сезон 6 – Атанас Каталиев, който след това имаше общи проекти с Графа.

Източник: Уикенд