„Министрите на Денков 10 дни са в САЩ“: МВнР остава ябълката на раздора

С приближаването на обявената дата за ротацията във властта – расте и напрежението между партньорите в не(коалицията). И днес – „ябълката на раздора“ си остава поста на външен министър.

Рунд пореден в търсене на външен министър седмици преди ротацията. А Николай Денков вече е готов да замени премиерското място с поста на дипломат номер 1.

свързани

Ротацията може да се направи най-лесно, ако стана външен министър – с Мария Габриел да сменим местата си. И премиерът, и външният министър имат особено роля във всяко едно правителство. Често работят заедно“, заяви премиерът.

Но партньорите в управлението продължават да не са на това мнение.

свързани

„Ако някой си мисли, че сядаш на телефончето и звъниш, на когото искаш – не е това да си външен министър“, лаконичен бе лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов.

ДПС посъветваха Денков.

свързани

„Денков да се прибере в кабинета, да се успокои, да си научи домашното, да не ни излага и да види кой е признаят от света външен министър“, отсече председателят на ПГ на ДПС – Делян Пеевски.

Борисов отговори на Денков, че външен фактор пречел на командировката в Америка: „Министрите на акад. Денков са вече 10 дни в САЩ. Знаете ли колко пари за командировка са това? Кой му пречи и с какво му пречи?“.

свързани

Атака дойде и към ПП-ДБ.

„Език мой враг мой. Всеки ден разбирам от тях, че трябва да мълчим и че трябва да оставим Денков и Габриел да правят оценки на министри, а те не слизат от студиата“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Източник: Bgonair.bg