Мила Универсалната арестувана за данъчни измами

Зловещата бизнес дама Мила Георгиева, известна в ъндърграунд средите като Кървавата Мила или Мила Универсалната, е била закопчана за данъчни измами, заедно с близкия до ПП бизнесмен Тони Иванов. В момента двамата са в килиите на VII РПУ – София.

Повече от странно е, че МВР мълчи за ареста й, макар арестуваната да е достатъчно известна, за да събуди обществения интерес – Мила Георгиева е дъщеря на бившия митнически шеф Христо Кулишев. Запознати твърдят, че мъжът, с когото е заподозряна, че върти данъчни измами е близък до ексвицепремиера Асен Василев.

Тони Иванов влязъл в най-тесния ръководен кръг на ПП покрай Даниел Лорер, който го запознал с Василев. Различни медийни публикации твърдят, че Иванов се е превърнал в един от касиерите на ПП по време на краткото 7-месечно управление на коалицията. Той минаваше и за близък на бившия вече шеф на НАП Румен Спецов.

Засега не е ясна спецификата на данъчните престъпления на Мила Универсалната и Тони Иванов, нито каква е връзката помежду им. Според запознати са имали обща схема за източване на бюджета. Наскоро бе съобщена новината, че прокуратурата ще плати 7 000 лв. обезщетение на Мила за незаконно обвинение. Това стана ясно от решение на СГС, издадено от съдия Екатерина Стоева.

Припомняме, че Георгиева бе нарочена за дедесарка и погната при акция „Универсалните“, откъдето идва и двусмисленият й прякор. Разследващите подозираха, че тя е сред главатарите на престъпна организация, която прави шашми от търговия с месо и препира парите.

Тя бе задържана през 2013 г. в Белград и прекара в сръбска килия близо месец, след което бе екстрадирана за България. У нас тя прекарва повече от месец под домашен арест. След това й е определена гаранция от 100 бона, която по-късно бива намалена на 30. Наложена й е забрана за напускане на страната, която бива отменена през лятото на 2014 г.

Във връзка с повдигнатите обвинения Мила бива подгонена и от КПКОНПИ като й е наложен запор на имуществото.

През юли 2015 прокуратурата е прецизирала обвиненията и Георгиева е погната за ръководител на престъпна група за данъчни престъпления.

Няколко месеца по-късно съдът е прекратил делото заради допуснати неточности в обвинителния акт.

В началото на 2016 г. обвинителният акт бива внесен отново, но съдът пак прекратява процеса.

През август 2016 г. главният прокурор е внесъл искане за възобновяване на делото, което е оставено без уважение от върховните магистрати.

Георгиева подава искова молба за 50 бона, но съдът приема, че справедливото обезщетение за нея е 7 хил. лв. Отчита се чистото й съдебно минало и това, че не е разследвана за друго. Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Източник: Уикенд/razkritia.com