„Мери Бойс Бенд“ празнуват 29 години с любими песни

Група „Мери Бойс Бенд“ празнува 29-и си рожден ден с концерт на 27 януари. На живо ще прозвучат песни от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“, „Дългият път към дома“ и много други.

„Феновете ще се потопят в света на „Мери бойс бенд“, публиката имаше шанс сама да избира песните, които ще звучат в събота. Може би месец-два в интернет течеше въпросът коя е любимата им песен. Разбира се, вътре присъстват най-популярните ни песни, но има песни, които не сме свирили от много време – „Кажи ми“, „Двамата с теб“. Ще има и песни, които ще прозвучат само с глас и китара“, каза Мария Мутафчиева от „Мери Бойс Бенд“ в студиото на „България сутрин“.

Тя разкри, че концертът ще започне с най-новата им песен.

„Започваме точно в 20:00 ч., има хора, които ще пътуват от други градове специално за този концерт. Вече много се вълнуваме. Ние сме едно семейство, което празнува и празниците си заедно, приятели сме от много години. С Илиян сме съученици от 8 клас, с Миро сме заедно откакто станах на 18. В живота ни влизаха прекрасни хора, с които свирехме, но много голяма част от тях заминаха за чужбина. Това беше и най-голямата ми болка“, допълни Мутафчиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Изпълнителката припомни, че първата песен записва в студиото на бащата на Графа.

„Непознати улици“ е сред 100-те най-въртени български песни. Всяка година получаваме справка и тази песен винаги е там. Написах я през 2000 г., но доби популярност през 2001 г. Създаването на песента съвпадна с моята бременност“, сподели Мария.

Източник dnes.bg