Меглена Плугчиева: Всичко се върти около парите


Меглена Плугчиева: Всичко се върти около парите

Последните 9 месеца станахме заложници на политически фарс, без да имаме възможност да напуснем залата. Тази кампания се очаква да бъде пинг-понг размяна на вина. Тъй като няма резултати, с които да се похвалят, остава алтернативата да има нападки и прехвърляне на отговорността за неуспехите. Това коментира бившият вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите ѝ управляващите са преминати всякакви граници – и морални, и законови. Тя призова като общество да не се примиряваме с „тази ненормалност, която тече в политическия живот“.

„Бизнесът твърди, че инвестициите са на дъното, икономическият климат е влошен. Пораженията и вредите, които бяха нанесени в отделни политики, са големи и те трябва да бъдат поправени. Асен Василев е един от хората, които нанесе проблеми на държавата – посегна на Държавния поземлен фонд, за да попълни бюджета, а сега има ново посегателство върху горите. Това е безценен ресурс, който расте 100-150 години и едва тогава може да се сече. Вместо да залесяваме, да опазваме, Асен Василев предлага държавните горски предприятия да бъдат превърнати в еднолични акционерни дружества, което означава, че са заплашени от фалит и ликвидация, а водеща ще бъде печалбата. Всичко се върти около парите“, каза Плугчиева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея не бива да се примиряваме и да смятаме, че нищо няма да се промени. Тя е на мнение, че на предстоящите избори ще има по-висока избирателна активност и добави, че очаква опозицията да събере по-висок процент от гласовете.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg