МВР спипа девет души зад волана, употребили дрога


МВР спипа девет души зад волана, употребили дрога

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В рамките на изминалия ден са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от МВР. От тях 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 18 – с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет водачи, седем са отказали тестване.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 11 086 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 834 водачи и пътници. Съставени са 2526 фиша и 572 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

Общо 15 души са пострадали при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха по-рано днес от МВР на сайта си. В страната са станали 13 тежки пътнотранспортни произшествия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg