МАСОВО НАПУСКАНЕ: БСП се разпада?!

БСП се разпада? Над 20 молби за напускане са подали членове на клубове на Левицата в Кюстендил, предава БНР. Това е станало след посещение и среща на лидера Корнелия Нинова с местния актив на социалистите. Напускането още не е факт, защото не е спазен устава, коментираха ситуацията в местната организация. 

Състоянието на общинската организация на БСП в Кюстендил не е добро – така е след местния вот през октомври м.г., когато партията спечели едва четири съветнически места, а лидерът ѝ Йордан Тодоров, който беше и кандидат за кмет на общината, подаде оставка и молба за напускане.

За временен председател на общинската организация беше избран дългогодишният активист инж. Милчо Христов. В изпълнителното бюро влезли стари кадри. По-младите обаче са недоволни от тази ръководна конфигурация и решили да напуснат. 

Временният председател Христов каза за БНР, че има само една подадена молба за напускане – на предишния председател Йордан Тодоров. Останалите – говори се за 24 подадени молби, не са спазили процедурата, като са връчили молбите си директно на лидера Корнелия Нинова, а не до низовите организации.

Имало съмнение и че молбите са писани от едно лице, а някои от подписите са подправени.