Лъснаха помагачите на Георги Семерджиев на високи постове в МВР

Лъснаха двама от служителите на МВР, помагали на Георги Семерджиев. Оказва се, че и двамата са на високи ръководни постове. Става въпрос за началник на сектор и началник на група в столичната „Пътна полиция“.

Те са само част от помагачите на Семерджиев, който причини жестоко меле в центъра на столицата, отнело живота на две невинни млади жени, отбелязва БНР.
Освен тях сред уличените помагачи на проваления футболист, са и служители на охранителна полиция в две районни столични полицейски управления.

При извършената проверка в системата на МВР става ясно, че през годините назад служители са съставяли актове на Семерджиев, но случаите не са били докладвани.
Третият служител на ръководен пост е част от екипа на едно от столичните районни полицейски управления.

Преобладаващата част от служителите на системата, засечени в нерегламентирани отношения със Семерджиев, са част от екипа на Пътна полиция в столицата. Има и няколко служители на Охранителна полиция, които през годините са спирали бившия футболист за различни нарушения.

Освен това става ясно, че някои от случаите е трябвало да бъдат докладвани в прокуратурата, но това така и не се е случило.
Междувременно стана  ясно, че се задават рокади в ръководството на Пътна полиция към СДВР, но се уточнява, че те нямат общо със случая Семерджиев.

Източник: razkritia.com