Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава


Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Снимка: ВМРО

Кризата с боклука на София се задълбочава, нужни са спешни мерки от страна на Столична община. За това предупреждава зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в СОС Карлос Контрера в своята страница във Фейсбук.

Той внесе и писмо до кмета Васил Терзиев с настояване в рамките на една-две седмици да се организират процедурите и да се намери решение, съобщават от ВМРО.

„Ясно се вижда, че има сериозни проблеми с оползотворяването на РДФ горивото, както и с компоста от зелени отпадъци. Оказа се, че вместо да се изпраща за оползотворяване, част от РДФ горивото директно се загробва в депото на „Садината“, а договорът за продажба на компост е прекратен и количества се трупат на площадката на Хан Богров“, пояснява Контрера.

„Смятам, че бързо – в рамките на една-две седмици, следва да се обявят процедури за оползотворяване на РДФ горивото, като се даде възможност на максимално широк кръг лица да участват, за да не ставаме заложник на един или друг циментов завод, а РДФ горивото да се трупа. Същото е и по отношение на компоста от зелени отпадъци – необходимо е гъвкавост, осигуряване на дългосрочни договори за продажбата му, защото това дава сигурност, както и носи приходи“, допълва общинският съветник от ВМРО.
 
Призовавам общински съветници от всички политически партии активно да бъдат ангажирани в процеса с цел максимална ефективност и прозрачност, защото са нужни общи и консенсусни решения за града, настоява Контрера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg