Кола се запали в движение на Дунав мост


Кола се запали в движение на Дунав мост

Снимка: БГНЕС

Румънски автомобил се запали в движение на Дунав мост в българския участък. За инцидента съобщава директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев.

Сигналът е получен днес около 13 часа. Водачът на автомобила веднага е спрял след като е забелязал пушек, който е идвал от двигателя. Шофьорът веднага е спрял и заедно с тримата пътуващи е напуснал превозното средство, движещо се от Румъния към България. Пламъците са унищожили автомобила, въпреки намесата на други преминаващи шофьори, които са помогнали за потушаването на огъня с пожарогасителите от своите коли.

На мястото на инцидента са пристигнали пожарни екипи от Русе и Гюргево, както и Спешна помощ. Областният управител на Русе Драгомир Драганов е запознат своевременно със ситуацията и е участвал пряко при координирането на дейностите, съобщиха от неговата администрация.

По време на инцидента е имало временно затруднение при преминаването на автомобилите през Дунав мост в двете посоки, като се е наложило регулиране на движението за период от около час. Към момента то е напълно възстановено и се извършва в двете ленти на моста, съобщиха от Областната администрация в крайдунавския град.

„Всички проявиха професионализъм и благодарение на тях няма жертви. Те наистина реагираха светкавично на сложен терен, какъвто е мостът и в голяма степен отличното сътрудничество се дължи и на колегите от „Гранична полиция“, се посочва в изявлението на областния управител на Русе. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg