Кирил Петков побеснял на преговорите с ГЕРБ, чупил шишета и чаши

Пишман политикът Кирил Петков, по случайност влязъл в българската политика и съвсем неслучайно отправил се към изхода ѝ, е изпаднал в истерия на преговорите с ГЕРБ за правителство, дочу Narod.bg.

Просто Киро побеснял от факта, че преговорният екип на ГЕРБ – Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян, настоява за равно поделяне на властта при ротацията и започнал да чупи чаши и шишета по масата – повече може да видите във видеото след 21-ата минута ТУК.

Новината съобщи сам лидерът Бойко Борисов на пресконференцията, завършила преди минути, на която обясни какво предстои да се случи оттук насетне.

„Ако искаме да имаме правителство, трябва да изработим такъв преговорен екип, за да може да се достигне до правителство”, коментира на извънредния брифинг лидерът на ГЕРБ-СДС. По думите му, дадените от вчера декларации за отказ са „в нарушение на договорката ни, че тези кабинети ще работят в ротация“, посочи Борисов.

„Аз не мога като тях да зачеркна тези 9 месеца, аз не мога да си позволя епитети“, подчерта той, като допълни: „Много е трудно вече да накарам партията да се върне назад. Този преговорен екип беше съставен, за да се случат нещата, а не да ги бламират. Затова ние вчера направихме същото, което те направиха преди една седмица“.

Бойко Борисов заяви, че са оттеглили точката за гласуване на кабинета в Народното събрание.

Очаквам извинение за епитетите и обидите, както и за това, че не съм нарушила Конституцията, настоя Мария Габриел – кандидат за министър-председател.

„За 9 месеца не съм позволила подобно нещо, не съм нарушила Конституцията, указът е издаден за назначаване на министър-председател. Всички министри, макар и в оставка, са поели ангажимент за 18 месеца. Това е тяхно право, да си подадат отвод, но вярвам всички разбираме, че в подобен момент това може да бъда изтълкувано по грешен начин.

България има нужда от правителство, от стабилност, от правителство на споделената отговорност и в него двамата партньори да бъдат равнопоставени… Аз смятам, че сега е момента да продължим да показваме своята отговорност пред България“, посочи Габриел.

„След тези тежки думи и всичко направено няма как да стане така лесно. Това, което може да ни върне на масата, е едно голямо извинение. Ако не получим извинение, с когото искат да гласуват“, допълни Бойко Борисов.

Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя след изказаното и от двете страни. ПП-ДБ веднага да се извиняват и на ГЕРБ, но преди всичко на Мария Габриел, допълни Бойко Борисов.