Кирил Петков е в шок! Събира ПП, за да „осмислят” провала – 330 277 гласа надолу

Изпадналият в шок от изборната загуба Кирил Петков събира „Продължаваме промяната“, за да „осмислят изборите”, на които брокерите получиха точно 330 277 гласа по-малко от вота през 2023-а. Новината призна самият той във фейсбук профила си.

„Днес се събираме да осмислим новата ситуация в дълбочина.

Три неща са ясни: ще бъдем силна и градивна ОПОЗИЦИЯ, ще сме най-твърдите защитници за продължаване на ЕВРОПЕЙСКИЯ МОДЕЛ в България, където благата се разпределят ЧЕСТНО, ще се борим срещу всеки опит за кражба и КОРУПЦИЯ.

Виждам, че има СИЛА и потенциал в обществото да продължим ПРОМЯНАТА на страната ни. Ще очертаем пътя напред заедно“, написа съпредседателят на ПП.

По последни данни от ЦИК коалицията ПП-ДБ е взела 290 792 гласа на изборите. Това е по-малко от половината, които коалицията взе на парламентарните избори през април 2023 г. – 621 069., или 330 277 гласоподаватели разлика в ущърб на „силите на доброто“

В понеделник след изборите Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България“ и обяви, че се отказва от депутатското си място.

„Не търсете в това действие ревизия на коалиционни формат“, призова той и обяви, че ще работи за връщане на доверието към партията му.