Камекона издъхна на хиляди километри от дома си

Занапред сериалът „Хавай 5-0“ ще ни натъжава зрителите, видят ли на екран добряка чешит Камекона Топуола – Краля на скаридите и пръв приятел на ченгетата от специалния полицейски отряд на капитан Стив Макгарет, тъй като за съжаление изпълнителят на ролята вече не е между живите. Актьорът Тейлър Уили напусна този свят миналия четвъртък на 56.

 

Новината за кончината на чаровния шишко пръв съобщи продуцентът на „Хавай 5-0“ Петър Ленков. Смъртта настъпила в Юта – в Континентална Америка. Според роднините му, Тейлър починал от естествена смърт, но никакви други подробности не са оповестени до този момент в медиите и социалните мрежи.

Няма яснота, дали е правена аутопсия на трупа и какви ги е вършил гигантът в мормонския щат – на хиляди километри от хавайския си дом.

Най-вероятно екранният Камекона е починал от масивен инфаркт. Той тежеше над 200 кила, а за хора с такова тегло винаги съществува риск от сърдечен удар.

 

Когато се снимал в сериала „Хавай 5-0“, Тейлър и Хорхе Гарси (в ролята на Джери Ортега) имали забрана да се возят заедно в служебните коли на продукцията. Дебеланковците нямали право да се качват в един и същ микробус, за да не го претоварят и счупят. Когато двамата се подвизавали в култовата екшън сага, общото им тегло наближавало половин тон.

 

Уили беше продавач на скариди на малкия екран, но в живота имаше тотална непоносимост към този вид храна. Чаровникът се бе натровил преди години с ракообразните животинки и оттогава не щеше и да чуе за тях. „Аз по принцип

избягвам морските дарове, предпочитам сочните  пържолки“, споделял е той.

 

Тежкотонажният Тейлър е роден на 14 юни 1968 г. в Хонолулу. През 80-те бил шампион по сумо, а по-късно се насочил ММА боевете. На тепиха се подвизавал под името Такамишу Дайкиши, а на ринга – с псевдонима Тейла Тули.

 

Телевизионната кариера на Уили стартира през 1982-ра с малка роля в първия „Магнум“. Сумистът имаше участие и в римейка на сериала за частния следовател Томас, но там вече се  подвизаваше в коронната си роля на Камекона. В България сме го гледали и в теленовелата „Хавайски бряг“ и в „Макгайвър“.

 

Внезапната смърт на Тейлър остави съпругата му Халона вдовица, а децата му Тула и Йонгайса – сираци. Биг Ти, както го наричаха близките му приятели и колегите му от сериала „Хавай 5-0“, беше семеен от началото на века.

Източник: Уикенд