Калин Стоянов: Получени са 388 сигнала за изборни нарушения


Калин Стоянов: Получени са 388 сигнала за изборни нарушения

Снимка: БГНЕС

До момента в структурите на Министерството на вътрешните работи (МВР) са получени 388 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 97 досъдебни производства. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във Фейсбук.

На организирана в Министерството на транспорта и съобщенията среща Стоянов е запознал представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа с мерките, предприети от МВР, за обезпечаване на обществения ред и сигурността при произвеждането на изборите за Народно събрание и членове на Европейския парламент, както и с дейностите по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Продължава ефективното взаимодействие с Централната избирателна комисия, районните избирателни комисии, общинските и областните администрации, като се поддържа ежедневен контакт на всички нива за безпроблемното протичане на изборния ден, посочи Стоянов в своето изказване.

Чрез интерактивната географска карта, която въведохме за първи път миналата година, в реално време контролираме постъпилите сигнали. Това дава възможност да вземаме необходимите решения за пренасочване на сили и по този начин да избегнем ситуации, при които може да има купуване на гласове. Сформираното Национално междуведомствено звено между Прокуратурата на Република България, МВР и ДАНС, както и създаденият във вътрешното министерство Оперативен щаб, продължават активно своята дейност за гарантиране честността на вота, добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg