Кабинет ще има! Рая Назарян е шеф на парламента (ОБНОВЕНА)

Депутатът от ГЕРБ Рая Назарян бе избрана за председател на парламент №50. Това означава, че не би трябвало да има пречка пред съставяне на кабинет.

Юристката бе избрана със 131 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“. „Против“ гласуваха 66 от ПП-ДБ, БСП, „Величие“ и Калоян Методиев.

„Има такъв народ“ ще подкрепи Рая Назарян за председател на парламента. И така вече е почти сигурно, че младата юристка ще заеме най-висшия пост в държавата.

Вчера депутатите се провалиха в избора си. Кандидатурите бяха четири – Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от „Възраждане“, Силви Кирилов от „Има такъв народ“ и Юлияна Матеева от „Величие“. Най-близо бе Назарян, за която гласуваха колегите ѝ от ГЕРБ-СДС и ДПС. Въпросът беше дали и хората на Слави Трифонов ще я подкрепят, понеже влязоха в преговори за съставяне на правителство с първия мандат на ГЕРБ.

Междувременно бяха гласувани и новите зам.-председатели на парламента: Цончо Ганев от „Възраждане”, Йордан Цонев от ДПС, Андрей Чорбанов от ИТН, Драгомир Стойнев от БСП и Виктория Василева от „Величие”.