Йончева доволна от номинацията на ДПС, била признание

„Приемам номинацията на ДПС-Благоевград да участвам в кампанията като кандидат за евродепутат като признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България“, коментира за БТА Елена Йончева и благодари за това на структурата на Движението.

„Както неведнъж съм казвала публично, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа подкрепа за това, а именно – спиране на безконтролната миграция; спиране на трафика на хора; работещи мерки срещу корупцията на национално и на европейско ниво; защита на журналистите от цензура и политическо преследване“, отбеляза Йончева.

Още по темата

23 апр 2024 10:39

108

22 апр 2024 23:26

164

Тя отчете, че като евродепутат е успяла да направи пробив по редица теми.

„Започнахме работа по законодателство, което по ефективен начин да ограничи трафика на хора“, припомни тя. По нейна инициатива е било предложено законодателство за свобода на медиите.

Отстоях включително и предложението, което да гарантира прозрачност на медийната собственост и финансиране, защитата на журналистите от цензура, припомни Елена Йончева. Социалните мрежи, по думите ѝ, вече няма да могат да свалят качествено медийно съдържание.

Ще приема подкрепа за участие в европейските избори, която да ми позволи да продължа да работя по тези важни за България теми, заяви тя. Ще приема подкрепа, която би ми дала свободата да ги отстоявам, подчерта Елена Йончева в отговора си за БТА.

Както е известно, от ДПС-Благоевград съобщиха, че на заседанието на Областния съвет на партията е взето решение сред издигнатите за кандидати за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева.

В настоящия Европарламент тя е евродепутат от БСП, но отношенията й с ръководството на партията не са добри.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира новината за номинацията на Йончева с думите, че „рано или късно зависимостите лъсват“.

„Ние знаехме много по-рано от вчерашния ден, когато вие научихте за тези зависимости, така че това дава обяснения за прекратените ни отношения с Елена Йончева много отдавна“, заяви лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg