И все пак ДБ общинарят Павлин Стефанов бие жена си

Контра мнение от Плевен до редакцията на Narod.bg: След като публикувахме становището на зъболекаря Павлин Стефанов, за когото гръмна новината, че са открити наркотици в дома му, се получи информация за друг аспект от битието на напусналия със скандал ДБ общински съветник.

Ето какво пише наш източник:

Здравейте, видях, че някои сайтове сте публикували позицията на Павлин Стефанов – общинския съветник от ДБ в Плевен. Само че цял Плевен коментира последните дни наглото му поведение и опит да замаже ситуацията и истината около нея.

Това, че си е платил и са го спасили по обвинението за наркотици – ОК. Обаче той не обелва и дума за това, че е сключил споразумение заради домашно насилие над съпругата си Вяра, което е упражнил същата въпросна вечер.

Навръх 8 март plevenutre.bg съобщи средното:

Общинският съветник Павлин Стефанов е наказан с пробация в продължение на осем месеца заради упражнено домашно насилие над съпругата си. Одобреното от съда споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия е публикувано на страницата на Районния съд и е окончателно.

От съдебния акт става ясно, че Павлин Стефанов разбира в какво е обвинен, признава се за виновен, разбира последиците от споразумението и е съгласен с тях, заявявайки, че доброволно го е подписал в прокуратурата и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Реклама

„Подсъдимият П. С. С., роден в град Плевен, български гражданин, с висше-магистър образование, работи – на частна практика, женен, неосъждан/освобождаван от наказателна отговорност по реда на чл. 78а от НК/, се признава за виновен в това, че през периода от април 2020 г. до 29.02.2024 г., в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление на два пъти се заканил на Вяра Е.Г.-С.а от същия град против нейната личност с престъпление със следните действия – стискал я с ръце през гръдния кош, натискал тялото към земята, за да не се движи, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

За така извършеното престъпление от подсъдимия П. С. С. и с оглед предвиденото в чл.144, ал.3 вр. ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и като бе съобразена разпоредбата на чл. 381, ал. 4 от НПК, му се определя и налага наказание при условията на чл. 55, ал.1, т. 2, б. “б” от НК, а именно – «Пробация», при следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца, при явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице 2 /два/ пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване“, се посочва в съдебния акт.

Както вече писахме, случаят е от 29 февруари вечерта, когато полицията отива на адреса на Павлин Стефанов на улица „П. Р. Славейков“ в областния град по сигнал за семеен скандал. Униформените намират в жилището бял полиетиленов плик, тип спейсбек, с размери 9 см Х 5 см, съдържащ 5 бучки синкаво-зелено кристалообразно вещество с приблизително тегло 5 грама, гласи съобщението от бюлетина на Областната дирекция на МВР в Плевен.

След екшъна Стефанов публикува коментар на своя профил във фейсбук, в който обясни, че в дома му не са намерени наркотици, а желирани бонбони и реагира остро към съпартийците си от „Да, България“, които по-рано през деня го призоваха да си подаде оставката от Общинския съвет – Плевен. Това обаче провокира депутатът от ПП-ДБ Свилен Трифонов да излезе с публикация и да информира, че „Павлин Стефанов грижливо е пропуснал да каже, че е сключил споразумение с прокуратурата и му е наложено наказание пробация за извършено престъпление по чл. 144, ал.3 вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.“

„Господин Стефанов със сигурност има протокола от съдебното заседание и може да го добави към вече публикувания документ. Пропуснал е също да каже, че цялата структура на Да, България, заедно с близките си го подкрепиха. Той дори изказа признателност, че благодарение на нас е успял.

Подкрепата беше дадена за млад човек, с образование, професия, семейство и амбиции. Но когато същият няма сетивност и правилна преценка, че каквато и да е форма на насилие, особено върху жени е обществено укорима и неправилна, както и несъвместима с обществената функция на изборната длъжност, която заема едно е сигурно – поука ще има само за тези, които му се довериха!“, написа Свилен Трифонов.

Съдебният акт може да изтеглите оттук:

https://dox.abv.bg/download?id=65acbdcaa5#