Имаме сделка?! ИТН взима мандата с премиер от друга партия

Ако президентът Румен Радев реши да даде третия мандат на „Има такъв народ“, партията допусна кандидат-премиерът да бъде излъчен или да бъде близък до друга политическа сила. Това обяви зам.-председателят на партията Тошко Йорданов.

„Ако третият мандат дойде при нас, ние ще отправим покани към всички политически сили, които са изпратени там от българските граждани. Във всяка една политическа партия има експертиза.

Ако ще работим да извадим страната от кашата, в която е, и да решаваме конкретни проблеми, на тая база би имало разговор. Ако си говорим общи сглобкаджийски приказки, ние в това няма да участваме“, закани се Йорданов, повтаряйки позицията на партията, изразена и пред Румен Радев.

Депутатът изрази също така увереност, че ако се подходи практично и се състави първо програма за кабинет, а след това се търсят нейните изпълнители, това би могло да сработи. По думите му писането на програма за една година напред няма да отнеме много време.

Той допълни, че ако мандатът отиде в друга формация, „Има такъв народ“ ще откликне на всяка покана за разговори за кабинет. Намекна обаче, че не харесва подхода на „Възраждане“ за „анти-ГЕРБ-ДПС“ коалиция, и заяви, че към този момент представители на партията не са били търсени за участие в такъв формат на управление.

Йорданов увери също така, че „Има такъв народ“ няма проблем да отиде на избори.