Илиян Павлов е новият заместник-кмет по транспорт в София

Илиян Павлов поема поста заместник-кмет на Столична община, направление „Транспорт и градска мобилност“. Той ще работи за постигане на устойчива градска мобилност, споделяща баланс между различните начини на придвижване в града, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Илиян Павлов е инженер по транспортно строителство, завършил е магистратура в транспортния факултет на УАСГ. Работил е като технически ръководител и познава в детайли процеса от проектиране до завършване на комплексни инфраструктурни обекти. Той е бил предприемач, част от редица стартиращи компании, където е участвал в създаването на процеси, структури, методика на работа и постигането на значими резултати.

„Градската мобилност е уравнение, което включва множество компоненти и за да бъде решено, трябва да има общи усилия, синхрон в процесите и прозрачност към гражданите, защото в края на това уравнение, след знака равно, е град за хората“, каза Павлов.

„Визията ми е улиците на София да бъдат удобни за всеки – коли, пешеходци, велосипедисти. Да имаме надежден градски транспорт, привличащ пътници и обслужван от хора с достойни работни позиции. Моята задача ще бъде да осигуря сигурност и комфорт за всяко придвижване“, допълни зам.-кметът.

В своята кариера той е участвал в редица проекти за подобряване на градската среда и разработване на стратегии и проекти за модернизиране на транспорта, включително четиригодишен план за разширение на велоалеите, план за строителство на паркинги в кварталите и реформа на дружествата за градски транспорт, посочват от Общината.

В съобщението се отбелязва, че Илиян Павлов е имал основна роля в развитието на пилотния проект за изграждане на многоетажен паркинг „Самара“ в квартал Младост, който събира автомобилите на едно място и освобождава пространство за качествена градска среда за гражданите. Друг проект на Павлов, за който информират от общината, е за пешеходно пресичане при Ларгото, където с минимални промени се оптимизира движението и се позволява пешеходно свързване на северната и южната част на центъра.
 

Източник dnes.bg