Изнервени шофьори: Караш и вместо табели за ремонт, спираш в бетонни блокове

Затворен път и липса на указателни табели изнервиха шофьори. Доизграждане на трасето между Мездра и Новачене предизвика объркване и недоволство. Един от възможните обходни маршрути е прохода „Петрохан“, но само в посока Монтана – София.

Въпреки съобщенията от АПИ, още от сутринта настъпи хаос сред шофьорите, пътуващи от Враца за София. Причината – все още няма поставени  знаци, които да оказват кой е обходният маршрут след затварянето на участъка Мездра – Лютидол. 

свързани

„От Ботевград си вървиш и едни табелки някакви, даже не можеш да разбереш пътят затворен ли е какво е“, негодува Антон от София-

„Чудесно, аз бързам за изпит, който е след 40 минути. Сега трябва да се върна през селата“, изнерви се Ванеса. 

А вместо пътни знаци по обяд от пътното управление сложиха бетонни плочи за да спрат движението през трасето.

„В момента шофьорите се движат на самотек, това трасе никъде не е упоменато в заповедта на АПИ като алтернативен маршрут“, заяви кмет на с. Ребърково Петър Петков.

Уверението е, че такива табели все пак ще бъдат поставени, а от пътното управление уточниха, че са прибегнали до този нетрадиционен метод заради масово неспазване на знаците от страна на тежкотоварните камиони.

Край Монтана, където хората недоволстват заради преминаването на тежкотоварни камиони през Петрохан, проблем със знаците няма. И там обаче проблем с движението забавя шофьорите. 

„Всички търпим неудобството при извършените ремонти. АПИ разбира, че има неудобство, но все пак всеки трябва да даде някакви жертви“, коментира директорът на ОПУ – Монтана Володя Вълов.

От днес започва 30 дневния мониторинг, който да покаже дали алтернативните трасета са най-удачните за трафика в Северозапада.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg