Изненадващите промени в центъра на София покачиха напрежението

За тези, които днес остават в София, паркирането в „синя“ и „зелена зона“ е безплатно. Продължава обаче общественото недоволство срещу реорганизацията на движението в централната градска част. Един от най-натоварените столични булеварди – бул. „Витоша“ остава с две ленти за движение.

Реорганизацията на движението започна от бул. „Патриарх Евтимий“, където първоначално бе заложено само преасфалтиране, но впоследствие стана ясно, че ще се изградят бус ленти и велоалеи и ще се ограничат платната за движение до две. Според експерти от „Спаси София“ това ще помогне на живеещите в района да имат къде да паркират. Също така ще се облекчи и трафикът. 

свързани

„Причината да се сложат тук паркоместа по този начин, диагонално, е да се компенсират паркоместата, които ще се загубят при реконструкцията на бул. „Патриарх Евтимий“, където добавяме велоалея, добавяме бус лента за движение на тролеите, за да може да се ускори движението им“, заяви адвокатът от „Спаси София“ Христо Копаранов.

Трябва да се изграждат паркинги. Това, с което бяха актуални „Спаси София“, беше именно да настояват да започнат да се изграждат паркоместа и да бъдат доста по-смели“, коментира Георги Гълъбов от Института по пътна безопасност.

Вижте повече в репортажа.

Какво ще правиш на 9 юни?

Източник: Bgonair.bg