ИЗНЕНАДА: Бойко Атанасов се разбра с Гешев, става следовател в НСлС

„Борецът срещу неправдите“ в прокуратурата Бойко Атанасов, който бе бутан от „Възраждане“ за шеф на КПКОНПИ, е заровил томахавката с обвинител №1 Иван Гешев, алармира източник на Narod.bg.

Според информацията по-рано днес „бунтарят“ Атанасов е бил назначен за следовател в Национална следствена служба лично от доскорошния си опонент.

До неочаквания развой се стигнало, след като Бойко Атанасов е видян на четвъртия етаж в Съдебната палата да чака пред кабинета на Иван Гешев, където си договорил поста в НСлС.

С назначаването си за следовател вечно недоволният от позицията си следовател очевадно е кандисал да зареже амбициите за някакъв ръководен пост.

През последните години десет години Бойко Атанасов се кандидатира за множество шефски позиции в съдебната власт, но всеки път кандидатурата му бе игнорирана от ВСС. Последно се нареди за делегиран прокурор в София на Европейската прокуратура.

Преди това Атанасов се кандидатира за шеф на Софийската районна прокуратура, Софийската градска прокуратура, Специализираната прокуратура и Апелативната спецпрокуратура.

Преди четири години бе лансиран и за главен прокурор от гражданското сдружение на Гошо Боеца, но тогавашният правосъден министър Данаил Кирилов отказа да го издигне като алтернатива на Иван Гешев.

Източник: narod.bg