Измама: „Спасителят на София” Борис Бонев се оказа къртица – дръпнал 200 бона с помощ от ГЕРБ

Коварната схема на ГЕРБ за оставане на власт в Столична община разкриха източници на Narod.bg. Според информацията от години проектът „Борис Бонев“, нарекъл се „спасител на София”, се захранва от задкулисни играчи, близки до Бойко Борисов.

Неслучайно още с влизането си в СОС Бонев става най-скъпоплатеният общински съветник в историята на Столична община.

Това се случва благодарение на шефовете в софийската гербаджийска организация Елен Герджиков и Малина Едрева, които буквално позлатяват уж опозиционно настроения срещу тях Борис Бонев от „Спаси София“.

Още през 2019 година Герджиков заяви, че Бонев трябвало да стане заместник-председател на СОС. Самият „бунтар” така и не отрече, че е подкрепил своя закрилник в Столична община за председател на СОС.

Информаторът на Narod.bg сподели още, че Борис Бонев се е самозаявил пред когото трябва преди повече от 8 години, кълнейки се, че познава отлично манталитета на жителите на столичните централни квартали и може да играе „къртицата“, която да продължи съществуването на сивите кардинали в ГЕРБ още десетки години.

Неговите сигнали срещу Йорданка Фандъкова били поръчвани предимно от пренебрегвани от кметицата гербаджии или от приближени до Герджиков и Едрева, които искали да свалят рейтинга на любимката на Бойко Борисов.

Освен с участие във всички възможни проекти и комисии, Бонев винаги е получавал специално внимание от групата на ГЕРБ в СОС. При него бил приложен методът на „тоягата и моркова“, защото освен с тлъсти заплати, шефовете му го държали и с множество компромати. 

34-годишният „спасител на София“ няма почти никакъв стаж зад гърба си преди да се закачи за хранилката на ГЕРБ в СОС, коментират запознати. Но за сметка на това има сериозна зависимост към шумни партита и забранени субстанции.

Болно амбициозният младеж има много мръсни тайни и разюздан начин на живот, което го прави изключително лесен за манипулиране. Неслучайно Бонев се активира и деактивира в точно определени ситуации, сякаш някой рязко му натиска копчето.

Дали е случайно, че отказите на Борис Бонев да отговаря на въпроси по ЗДОИ колко пари получава от Столична община се подписват и одобряват лично от лице от кабинета на сегашния председател на СОС Георги Георгиев?! Явно „златното момче“ Борис Бонев му е завещано от предишния шеф на общинския съвет от ГЕРБ Елен Герджиков.

Само за няколко години в Общината Бонев натрупва над 60 000 лева спестявания в банка – според официалната му декларация пред КПКОНПИ.

За сравнение след 11 години като кмет неговият враг №1 Йорданка Фандъкова декларира 44 000 лева спестявания. Въпросът е кой е откраднал повече за по-кратко време? И колко от взетите пари не са декларирани?

Ето и фактите, за които нашият източник твърди, че разполага с документи за коварния план, наречен „Запази София за ГЕРБ“:

– Твърдата заплата на всеки общинар в София е около 1800 лева. С благословията на Елен Герджиков Борис Бонев е вкаран в борда на Общината с уговорката за заплата от допълнително 5500 лева на месец, давани му от ГЕРБ.

– Около 20 000 лева е получил Бонев за представителни разходи от началото на своя общински мандат.

– Около 50 000 лева е получил от заплати и още почти толкова от участия в комисии. По груби сметки, и то без да разполагаме с пълния списък на бонуси, специално отпуснати за Бонев, сумата възлиза на над 160 000 лева за няколко години – благодарение на ГЕРБ.

Категорично в СОС няма друг общинар, който да участва във всички комисии. Категорично никой не взима и не е взимал толкова пари от Общината, включително кметът Йорданка Фандъкова.

Защо Борис Бонев взима два пъти повече пари от кметицата на ГЕРБ? Кой позволява това да се случва и защо? Отговорете си сами.

Източник: narod.bg