ИЗВЪНРЕДНО: Прокурори и ДАНС удариха криптопирамидата Nexo, има ли арестувани?

Прокурори, следователи и агенти на контраразузнаването са влезли в четвъртък сутрин в офиси на известна фирма, собственост на български граждани, която търгува с криптовалута във Великобритания, Швейцария, САЩ и известни офшорни дестинации.

Прокурори, следователи от Националното следствие и служители на ДАНС, съвместно с чуждестранни агенти, са започнали претърсвания на българските офиси на компания, търгуваща с криптовалути в целия свят.

По непотвърдена официално информация става дума за криптопирамидата Nexo на политика-финансист Антони Тренчев, разследван в САЩ за измами за милиарди долари.

Полиция е забелязана и пред луксозни имоти, свързани със собствениците на компанията, съобщава NOVA. Към момента няма информация за това дали са извършени арести.

По непотвърдена информация разследването е свързано с подозрения, че собствениците са създали международна финансова пирамида, като са заблуждавали желаещи чужди граждани да инвестират в биткойни и други криптовалути.

Вложителите били примамвани с оферти за нереално високи лихви. Схемата е идентична с тази, която преди десет години разви в целия свят сочената като криптокралица българка Ружа Игнатова.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *