Изборът на проф. Павел Станимиров за декан пропадна, „доцентите” Зорница Михайлова и Евгений Алексиев побесняха

Поредни мерзки сцени в Медицинския университет в София са се разиграли във вторник, 26 март, когато трябваше да бъде избран декан на Факултета по дентална медицина към Медицинския университет с мандат 2024 – 2028 г., за което Narod.bg вече предупреди.

Както писахме, за поста имаше трима кандидати, сред които е и проф. Павел Станимиров, менторът на двамата „доценти“ – уличените в плагиатство любовници Зорница Михайлова и Евгений Алексиев.

За да бъде избран някой от кандидатите, са нужни 50% от гласуващите + 1. Въпреки, че в сбирток катедрата „Дентална, орална и лицево-челюстна хирургия” се подвизават колосален брой асистенти – 24, които освен всичко имат една особено важна функция – правото да гласуват на катедрен съвет, т.е., да участват в избора на нов декан, схемата пропаднала.

В крайна сметка след три гласувания проф. Павел Станимиров повел прекия си конкурент за поста с 4 гласа, но с един по-малко от нужното, за да стане декан.

Реклама

Това не попречило на групичката около любовния тандем Зорница и Евгений да прибърза с отварянето на шампанското, докато страстите не били охладени от юрист, присъствал на Общото събрание, който обяснил, че по процедура на проф. Станимиров не му достига един глас.

Затова и изборът на декан трябва да бъде изпратен по компетенция в Ректората на Медицинския университет. В момента топката е в полето на административното ръководство на висшето учебно заведение, което трябва да реши дали да зачете вота.

Поради зле стеклата се машинация интимният партньор на Зорница Михайлова и колега в преписването Евгений Алексиев вдигнал кръвно на проточилото се над 12 часа обсъждане и повишил тон до фалцет в опит да промени ситуацията в полза са своя близък приятел проф. Павел Станимиров.

Плагиатът Евгений Алексиев побеснял заради провала на плана

Според смаяния източник на Narod.bg, присъствал на инфарктното заседание, причината за изпилените нерви на любовния дует била повече от прозаична – при победа на ментора Станимиров палавата петричанка Зорница, между другото – негова съгражданка, щяла да получи рамо за кариерно издигне до зам.-ректор на Медицинския университет, напук на документално доказаното плагиатство.

Очаквайте продължение на унизителната сага в Медицинския университет