ИЗБОРНА ИЗМАМА в Narod.bg: Тодор Попов държи „опонент“ с компромати (ДОКУМЕНТ+ СНИМКИ)

Битката за кметския стол в Пазарджик се очертава като една от най-оспорваните на местните избори, насрочени за 29 октомври. От една страна стои самозабравилият се феодал и дългогодишен кмет Тодор Попов, хващан в крачка с напудрен нос зад волана, а от друга негови реални и подставени критици, разкри пред Narod.bg общински източник от града край Марица.

Наскоро към кандидатите за кметския стол се присъедини и един колоритен претендент – доскорошният ръководител на футбола в града и дясна ръка на самия Тодор Попов в областта на спорта – бизнесменът Иван Папазов.

Иван Папазов е пионка на Тошко Белия нос, убедени са в Пазарджик

Бившият футболист Папазов доскоро имаше успешен бизнес и щедро финансираше местния „Хебър“. Напоследък обаче финансовите му дела куцат, поради което беше изгонен от „Хебър“, тъй като стана ненужен с критиките си към лошото управление на клуба, а и с невъзможността да налива повече пари в касата на тима.

Сред жителите града, които познават отблизо отношенията между Попов и Папазов, веднага се роди обоснованото предположение, че последният е спуснат в състезанието за кметския пост именно от гонещия пети мандат милионер от Пещера, който държал „опонента“ си с финансови компромати.

Целта била чрез Папазов да се разцепи обединението „анти Попов“ и да се отклони част от подкрепата, която биха имали истинските врагове на проваления градоначалник.

ПРИЧИНАТА

Оказа се, че Иван Папазов е сериозен длъжник към хазната и именно близостта с местната власт в лицето на пробития Тодор Попов може да се окаже удобен начин, чрез който да отложи плащането на борчовете или дори парите никога да не бъдат потърсени и да се погасят по давност.

Според документи, с които Narod.bg разполага, фирми на удобния противник Иван Папазов дължат 480 хиляди лева към НАП, от които главници близо 400 хиляди и лихви около 80 хиляди.

Бизнесменът, авер на кмета, е издирван от ЧСИ заради други кредитори, които си търсят вземанията по съдебен ред. Отделно от това фирмите му дължат около 283 хиляди лева местни данъци и такси.

Именно тези дългове към общинския бюджет правят Папазов уязвим от местната власт. Ако е послушен, всеки кмет може да си затвори очите и да не бърза да ги събере, с което дълговете да станат несъбираеми поради изтекла давност.

Но има и друга възможност – кметът да си ги поиска и внезапно да прояви ентусиазъм да пълни общинската каса, разкри източникът на Narod.bg.

Такова действие ще постави кандидат-кмета Папазов в още по-тежко финансово положение. Именно тази форма на зависимост към местната власт роди подозренията, че Папазов е троянски кон на Тошко от Пещера.

Припомняме, че Найден Шопов от ГЕРБ-Пазарджик и Иван Папазов бяха част от Управителния съвет на футболния „Хебър“. След тях управлението на клуба беше поето от „наши хора“ – като секретарката на Попов, неговия племенник, неговата любовница, финансиста на Община Пазарджик и други връзкари, които не разбират от футбол, но са лоялни на кмета.

ФК „Хебър 1918“ официално няма нищо общо с Община Пазарджик като институция. Тимът не е на нейно подчинение и не й дължи отчет за дейността си. Общината не го е проверявала никога, а ако в ръководството на клуба има хора, близки до Тодор Попов, които удобно са пробутани там в качеството си на частни лица, а не като представители на Общината, припомни информаторът на Narod.bg.

Ето кои дърпат конците в „Хебър“:

Племенникът Сашо, изкусителката Ренета, началничката на кабинета му и финансиста на Тошко са в управата на „Хебър“ (отляво надясно)

Александър Иванов – племенник на кмета

Ренета Камберова – гимнастичка на кмета, спрягана от години като негова интимна тръпка, която му е под ръка всеки ден като шефка на спорта в Пазарджик

32-годишната Ренета бе част от златните момичета, завоювали общо 81 медала, световна титла, както и бронз от олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година. Сега се спряга като интимното изкушение на самозабравилия се кмет
Ренета ваканцува, кой ли я снима?
Ренета пред работното си място – Общината в Пазарджик, близо до кмета Тошко

Ива Забуртова – началник на кабинета на кмета

Минко Минков – финансист в Общината

Найден Шопов (вляво) е областният лидер на на ГЕРБ, вдясно е Иван Папазов

Доскоро президент на футболния клуб беше Найден Шопов – областен лидер на ГЕРБ. В края на 2021-а Найден Шопов напуска УС по негова молба и на негово място за президент бе избран Елизар Спасов. Това са хората, които носят отговорност за всичко, което се случва с финансите на „Хебър“.

Източник: narod.bg