Ид мубарак! Кърджали отпразнува Рамазан Байрам с пожелания за здраве и берекет

Днес мюсюлманите празнуват един от най-големите си празници – Рамазан Байрам. В Кърджали мюсюлманският празник Рамазан Байрам започна в ранните часове на деня с празнична молитва. Стотици вярващи изпълниха новата джамия издигаща се над квартал „Възрожденци“. Богомолци имаше дори в двора на храма.  На сутрешната молитва в джамията бе и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров заедно с  кмета на Кърджали Ерол Мюмюн. 

свързани

„Тук сме да се помолим за мир и благоденствие по света. Имаме нужда от това, а в страната ни имаме нужда от просперитет, бидейки вярващи дано се реализират добри дела от всички нас“, каза съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Молитвите, които отправихме към всевишния, не само аз, а всички мюсюлмани са за здраве, берекет, благоденствие и най-вече мир в душите ни и по света“, добави кметът на Кърджали Ерол Мюмюн.

И тази година в Кърджали бе спазена традицията с така нареченото байрамско кафе, на което присъстват кмета, мюфтията Басри Еминефенди и енорийският свещеник Петър Гарена.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg