Играе ли съдийката от ВАС Хайгухи Хачик Бодикян в имотните схеми на Боби Нотариуската?

Позорът в Темида, лъснал покрай убийството на Мартин Божанов – Нотариуса с дивашкия лобизъм и участието на съдии, прокурори и следователи в грабежа на имоти, не подмина и Върховния административен съд (ВАС). В две публикации Narod.bg вече оповести част от машинациите на бившия депутат Георги Андонов, съпругата му Веселина и нейната майка Камелия Иванова Григорова, с които фамилията придобива апетитни терени в Бояна.

Източник от съдебната власт предостави документи, на базата на които ще разкрием цялата престъпна пирамида около Георги Андонов в името на изчистването на системата от „гнилите ябълки”, за които говореше преди десетилетие тогавашният френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, визирайки дело в Софийския градски съд на напусналата съдия Румяна Ченалова.

В третата порция унизителни разкрития също става дума за съдийка, но от ВАС и нейната роля в имотните схеми, минали между капките с подписа на нотариус Борислава Налбантова – Боби Нотариуската, което вече влиза в компетенциите на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

В предишната публикация на Narod.bg по темата разказахме за семейната ОПГ на бившият депутат Георги Андонов с ЕГН 840403****, съпругата му Веселина Григорова Андонова с ЕГН 850610**** и нейната майка Камелия Иванова Григорова с ЕГН 620408**** и ролята на нотариус Борислава Налбантова, лъснала от години в разследвания за имотната мафия.

Грабежът на ултра скъпи терени в Бояна върви по отработена схема – майката на депутатската съпруга Веселина – Камелия Григорова, слага ръка върху терените, които нотариус Налбантова узаконява на базата на съдийско решение след обстоятелствена проверка и с констативен нотариален акт.

Ще спестим детайлите с купуването на имотите от трето лице, което 10 години по-късно ги продава отново на Камелия, важно е да отбележим, че делата по темата вървят във ВАС при една точно определена съдийка – Хайгухи Хачик Бодикян, бивш председател на Административен съд – Хасково.

Ако КПКОНПИ направи обстойна проверка на имотния октопод, ще установи, че от терените на Камелия Иванова Григорова в Бояна дял получава синът на съдия Бодикян, който купува 92 кв. м като маркиране на територия и заявка за последващи придобивки, твърди юристът пред Narod.bg.

Сделката е проверима по документи, стига антикорупционерите от КПКОНПИ да поровят в имотния статус на Стоил Атанасов Стоилов с ЕГН 920419****, който макар и с различна фамилия е син на съдия Хайгухи Хачик Бодикян, което тя признава в своя имотна декларация.

Ще оставим на КПКОНПИ да зададе болезнения въпрос защо наследникът на висшата съдийка Стоил Стоилов купува имот точно от Камелия, чиито дела гледа мама Хайгухи…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *