Ивайло Мирчев ли пере кеша на ПП-ДБ? (ЧАСТ I + СНИМКИ)

Narod.bg подава сигнали до НАП, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) и кмета на София Васил Терзиев срещу депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев за пране на пари – прословутия кеш, обсъждан дори в тайно записаните разговори на лидерите на „промяната“.

Публикуваме първата част на сигнала, като ще оповестим и отговорите на всички сезирани институции. Става дума за чувалите с пари, с които е купен и ремонтиран ултра скъпият етаж от кооперация в елитния софийски „Лозенец” на ул. „Бигла” №51, с който Ивайло Мирчев се сдобива по времето на управлението с участието на ПП-ДБ.

Според публикуваните данни в Търговския регистър фирмите на Мирчев не изкарват почти нищо, а персоналът във всички тях може да се преброи на пръстите на едната ръка на депутата.

Заплатите, които са съвсем близо до минималните, също никак не съответстват на IT сектора, към който Иво Мирчев сам се причислява.

Въпреки всичко това, Мирчев прави няколко ударни сделки и продава кухите фирми за доста солидни суми. Никак не е случайно, че това се случва по времето, в което добричлията с мераци за столичанин е заместник председател на партия, която е пряк участник в управляващата коалиция през 2022.

Остава отворен въпросът кога властите ще разследват тези сделки, които поразително приличат на пране на пари.

Именно с тези сделки, които са като печалба от лотарията, Мирчев успява покаже произход на средствата за закупуване на луксозния имот в кооперация на третия етаж на ул. „Бигла” №51.

Макар, че жилището се намира на елитен адрес, се оказва, че не е достатъчно луксозен за новоизлюпения богаташ Мирчев и той предприема мащабен ремонт. И именно с мащабната реконструкция Мирчев брутално погазва закона, като я извършва без разрешение за строеж.

Всеки би се запитал защо му е на Мирчев, който е издигнал кмета на район Лозенец Константин Павлов – Комитата да строи незаконно? Та нали синият кмет ще му даде всякакъв документ и то незабавно?!

Отговорът се крие в купищата кеш, с които от „партията на почтените” вече разполагат. А скъпарският ремонт е най-лесният и достъпен начин за изпирането на поне малка част от тях.

Строителството без документи е важно за Мирчев не само защото е пропуснал да го декларира, но и за да не стане ясно коя е фирмата изпълнител на обекта и колко обществени поръчки е получила.

Очаквайте част II, за да научите за скъпия ремонт на баровското жилище на Ивайло Мирчев – само в Narod.bg