Заловиха недекларирани $340 000 на „Капитан Андреево“


Заловиха недекларирани $340 000 на „Капитан Андреево“

Снимка: Агенция „Митници“

Недекларирана валута – 340 000 щатски долара, с левова равностойност от 622 291 лева откриха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на пътнически микробус, съобщиха от Агенция „Митници“.

Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите, с цел противодействие на контрабандата.

На 15.06.2024 г. на пункта е пристигнал микробус с чуждестранна регистрация. В превозното средство, управлявано от украински гражданин, са пътували седем пътници от Украйна през България за Турция. Всички те заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират.

При щателна митническа проверка на превозното средство във фабрична кухина зад телевизора в пътническия салон се установява, че са укрити голяма сума банкноти – щатски долари. Общата сума на установената валута е 340 000 щатски долара с левова равностойност 622 291 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора Района прокуратура-Хасково-Териториално отделение-Свиленград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg