Желязков: Ще номинираме Борисов за премиер, ако имаме подкрепа

Вероятността, ако се получи необходимото доверие, Бойко Борисов да бъде номиниран за премиер е единствената такава. Това заяви пред bTV Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ в еврозиборите и водач на листата за народни представители на ГЕРБ в Благоевград.

Той коментира и дали ще бъде евродепутат, или ще избере родния парламент.

На въпрос, ако все пак се наложи отново да правят коалиция с ПП-ДБ какво биха избегнали, Желязков заяви, че не биха повторили известния наизивъм, с който са влезли в отношенията с ПП-ДБ. Според него трябва да има сериозен коалиционен договор.

„В България е възможна коалиционна ситуация и между непримирими антагонисти в политическия процес. Негативното е, че липсваше политическо споразумение, политическа отговорност и отчетност. Нямаше искреност, нямаше доверие. Примерите в Германия и Румъния показаха, че този тип политическо взаимодействие е възможно“, обясни кандидатът за евродепутат.

„Моделът се оказа с известен потенциал, но беше толкова лошо изпълнено, че не вярвам някой да се върне към него, дори и най-големият му привърженик“, подчерта той.

В коментар на това, че води две листи Желязков обясни, че това не е негово решение.

„То е решение на партията, както и решението дали ще ида в Европарламента, или в българското Народно събрание. Имам готовност и за Брюксел, и за София. Това ще бъде решено след изборите, нямам предпочитания“, каза Желязков.

„Най-лошият съветник в политиката е егото и обидата. Ако човек се занимава с тази дейности и реши да се връща на крилете на реванша, е загубен. В момента аз съм в кампания и се борим за възможно най-добрия резултат за ГЕРБ“, посочи Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg