Дясната ръка на Галеви и още трима техни авери осъдени за закани за убийство

Дясната ръка на Братя Галеви Апостол Чакалов-Тоци и още трима негови авери бяха осъдени само половин година след като ги арестуваха при зрелищна акция в Дупница.

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказания на трима мъже и една жена, привлечени като обвиняеми за изнудване. Потърпевшите, жители на общините Дупница и Бобов дол, са били заплашвани с насилие или убийство.

Престъпленията са извършени за времето от месец юни 2021 г. до 13 февруари 2022 година, когато групата бе арестувана при зрелищна акция в Дупница.

Делото бе внесено със споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемите, преразпределено от Специализирания наказателен съд, след закриването му на Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът предложи на страните увеличаване размера на предложените наказания на двама от подсъдимите: по отношение на Мартин Гаврилов, обвиняем за 10 престъпления – наказанието „лишаване от свобода“, от условно да бъде променено в ефективно, за срок от 9 месеца, при първоначален „общ“ режим; по отношение на Апостол Чакалов-Тоци, споразумението предвиждаше наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, с 3 – годишен изпитателен срок, като съдът предложи да се удължи изпитателния срок, от 3 на 4 години. Тоци е осъден да плати и „глоба“ в размер на 3 000 лв. След консултации страните приеха предложените от съда промени, цитира 24 часа.

По отношение на обвиняемите Денис Лазаров, неосъждан, на 22 години и майка му Лилия, неосъждана, на 46 години, съдът одобри предложените със споразумението наказания от по 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години.

Съдът приспада времето, през което обвиняемите са били с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“, като два дни домашен арест се броят за един ден лишаване от свобода.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно.

Престъпленията, за които групата получи присъди са били извършени спрямо лица, получили заеми от фирма за бързи кредити на Тоци.

Източник: lupa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *