Дупничани настръхнаха заради отсечени дървета, кметът Дангов има друга версия

Масово недоволство в Дупница срещу отсичането на 13 дървета. Според кмета на града сечта е била наложителна, а местата на премахнатите дървета ще бъда заети от цветни градини.

Рязането на дърветата става в неделя. Свидетел на случващото се е Спас Михайлов, който на място влиза в конфликт с кмета Първан Дангов.

„Той спря да реже – едното го отряза, бяха започнали и другите, отидоха зад вишката, започнаха и там да режат, скри се, викнахме полиция и ми каза: „Сега ще видиш какво ще ти се случи“, разказа Спас Михайлов.

„Реките в урбанизираните територии са пълни с дънери, с пънове, които са му задължение да ги изчисти и да ги извади, защото очакваме пълноводие, чакаме отново времето да се развали. Това му е основното задължение. Това за мен е равно на убийство„, коментира друг жител.

А кметът Дангов обясни, че изсичането на дърветата е било наложително заради опасността, която създават, макар според протестиращите те да са били напълно здрави.

„Припомнете си какво се случи с падналия голям сняг през декември – колко далекопроводи и жици бяха прекъснати заради падналите дървета и как беше нарушено подаване с електроенергия“, заяви кметът на Дупница.

Изсичането е част от действията по проект за озеленяване на града.

Вижте повече в репортажа.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Източник: Bgonair.bg