ДРАМА: Къдравата Сю скара ГЕРБ с ДПС

ГЕРБ и ДПС са в изключително обтегнати отношения след вчерашните парламентарни избори, научи ексклузивно Narod.bg.

Пировата победа на хунтата на поредния предсрочен вот, на който партията на Бойко Борисов взе 25,33%, т.е., 634 649 гласа при отчайващо ниска избирателна активност от едва 37,8%, вся нов конфликт с ДПС, издаде пред Narod.bg източник от партийната централа на бившите управляващи.

Засега водещата схема за съставяне на правителство продължава да е „кабинет на спасението“, излъчен от ГЕРБ, ДПС и ДБ с евентуалната подкрепа при значими гласувания от хората на Костя Копейкин.

Това правителство, както първо Narod.bg разкри, че е с премиер консенсусният Томислав Дончев, който измести Даниел Митов – Къдравата Сю от състезанието за лидерския пост в ГЕРБ.

Митов, обаче, не е се е предал – именно Къдравата Сю бил възможен вариант за премиер, защото се ползвал с подкрепата на няколко важни посолства, свикнали да задават курса на българската политика.

Тук именно се корени и конфликтът между Доган и Бойко – в редиците на Движението за права и свободи Даниел Митов бил изключително неприемлива фигура за министър-председател.

Политическата пеперудка, преминала пред ДСБ и партията на Меглена Кунева, преди да кацне в ГЕРБ, нямал потенциала да оглави такава спорна коалиция като обединение на сини, гербери, депесари и хората на Копейкин, смятали в ДПС, призна информаторът на Narod.bg.

Затова бившият външен министър в кабинет №2 на Бойко Борисов остава като вариант за премиер на чуждите дипломати, но ако герборитеците настояват около него да се оформи поредната порочна коалиция, ще срещнат сериозен отпор от марионетките на Ахмед Доган, завърши източникът на Narod.bg.

Източник: Narod.bg