Диана Димитрова: Нямам нито една гнусна реклама, с която да ви лъжа, въпреки хилядите предложения

След като в продължение на година и половина актрисата Диана

Димитрова води неуспешни съдебни и медийни битки с колегата си Юлиан Вергов, напуска и театъра, и държавата ни. Това обяви самата тя миналия понеделник в дълга публикация в социалните мрежи. Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България.

 

Диана Димитрова не се отказва от битката с Вергов, а търси ново поле за изява в другото си амплоа – на художничка. Това става ясно от публикацията й. След като в края на ноември 2022 г. тя обяви, че е била пребита от колега по време на работа, а по-късно се разчу, че въпросният колега е всенародният любимец Юлиан Вергов, с когото е имала интимни отношения, ангажиментите на Димитрова пред камера рязко спряха въпреки много фенове, които гарантират успех на всяка продукция с нейно участие.

 

Тя продължи да играе в театъра, макар и само в две представления – „Тютюн“ във Варна и „Червено и черно” в софийския Малък градски театър „Зад канала“. Режисьор и на двете е Бина Харалампиева. Представленията се радват на огромен зрителски интерес, но актрисата разкри, че отношението на гилдията към нея като цяло е унищожително.

Колежки, които тя не назовава по име, а нарича с общата дума „дами“, която поставя в кавички, разпространявали по неин адрес грозни слухове и клюки.

Най-отблъскващият бил, че е родила преди години и е изоставила детето си. Другият слух е, че е била бременна, но не знаела кой е бащата на бебето, а третия актрисата обобщава с думите: „Мили хора, пазете си децата“. Тя най-вероятно намеква за обвиненията на Вергов, че е писала непристойни съобщения на неговата дъщеря Алена, когато е била едва 15-годишна, и това е провокирало негативизма му към оплакалата се от побой актриса.

 

Според Диана слуховете са пуснати „от хора, които просто не могат да понесат, че аз съм от село Кайнарджа, че съм приета първа по успех в Националната художествена академия и че съм приета първа по успех в Националната академия за театрално и филмово изкуство. Защо?

Тази омраза и завист само ги разболява. Не те не го усещат, но идва денят. Няма как да не ми е гадно, но преминава през мен за кратко, като мирис от бунище по пътя”, пише актрисата.

 

Явно Диана отдавна обмисля да обърне гръб на работата си в родния театър, като обедини двете й любими области на изява – киното и рисуването.

За тази цел е избрала анимацията. Тя е минала през серия от изпити и предстои обучение в една от най-престижните, по собствените й думи, академии в света. Димитрова не споменава нито името на учебното заведение, нито къде се намира то, но става ясно, че най-вероятно е зад граница. Ето какво е написала тя: „Трябва да знаете, че напускам театъра. Не ме виждате никъде по телевизията, защото отказвам участия. Приета съм в една от най- добрите академии в света за ЗD и 2D анимация! Успях да се преборя на изпитите. За мен беше чест да бъда Ирина в театъра след голямата – Невена Коканова! 63-тото последно представление с мое участие ще бъде в София. Беше чест и да съм д-р Огнянова, въпреки трудностите и да притежавам най-ценната награда, тази от Вас за най-любима актриса от Нова тв, която получих през 2019 г. след зрителско гласуване.

 

Тя не пропуска да отбележи, че е имала много предложения за реклама, но ги е отказала. „Нямам нито една гнусна реклама, с която да Ви лъжа, въпреки хилядите предложения. Винаги съм била отровена до болка и заради това не съм удобна. Винаги съм била откровена до болка в интервютата си и в действията си. Винаги съм била тази, която ще каже истината“, пише още звездата.

 

Въпреки тези думи по-паметливите зрители знаят, че по времето, в което участваше в сериала „Откраднат живот“ като д-р Огнянова, тя беше рекламно лице на една от банките у нас, а услугата, която рекламираше, беше за плащане с часовник.

Същата услуга беше включена като реклама и в сериала чрез продуктово позициониране с участието на Димитрова. Като казва, че не е рекламирала нищо, актрисата най-вероятно визира реклами на личните си страници в социалните мрежи. Много от феновете й я поздравяват за решението да се развива в нова област, всички й пожелават успех и й стискат палци да е щастлива там, където отива. Някои я молят да не изчезва напълно от публичното пространство в България, тъй като според тях в страната ни има нужда от хора като нея. Тя обещава да намери начин да не изостави хората, които я подкрепят тук.

 

Макар да не споменава нищо за спектакъла „Червено и черно“, става ясно, че са предвидени още две представления в София до края на сезона – на 10 май и на 2 юни. Името на актрисата все още фигурира в списъка с актьорите, ангажирани в проекта и не е съобщено официално, че ролята й ще бъде дадена на друг. Най-вероятно този въпрос се обсъжда в момента.

 

За „Тютюн“ е планирано да се играе във Варна на 18 май, а в София – на 25 юни в театър „Българска армия“. Явно актрисата ще приключи театралния сезон в България, а обучението й ще започне през есента. Представленията ще продължат да се играят, но с друга актриса в ролите на бъдещата аниматорка.

Източник: Уикенд