Десетки са жертвите на жестоката атака в Украйна, Русия атакувала с „Кинжал“

35 убити при масирана руска атака срещу Украйна. Жертвите на ракетен удар срещу детска болница в Киев са десет, ранените – най-малко 35. Това е една от най-жестоките атаки срещу украинската столица от началото на войната.

Отделението по токсикология е разрушено, има щети по жилищни сгради и инфраструктура. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски и посочи, че всички служби са мобилизирани.

свързани

Доц. Даниел Бенатов, който преподава в Техническия университет в Киев и живее близо до поразената болница, обяви, че всяка една атака вече е тревожна: „Всяка една атака е стресираща – и през нощта, и през деня. За щастие, днес не бях близо до болницата. Под развалините може би още има живи хора“.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че срещу украинската столица са изстреляни хиперзвукови ракети „Кинжал“, които летят десет пъти по-бързо от скоростта на звука.

свързани

В Кривой Рог, родния град на Зеленски, са убити десет души, а 41 са ранените, уточни кметът Олександър Вилкул.

Масираната атака срещу Украйна беше извършена на фона на неочакваното посещение на унгарския премиер Виктор Орбан в Пекин, където той се срещна с китайския президент Си Цзинпин, за да обсъдят възможно споразумение за мир в Украйна.

Вижте повече в репортажа на Петя Кертикова.

Снимка: Доц. Даниел Бенатов

Източник: Bgonair.bg