Депутати от Движението: Единство и заедност на ДПС под ръководството на Доган

Депутатите от Движението за права и свободи, гласували „против“ проектокабинета „Желязков“, излязоха с отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. В писмото се заявява, че те са за „единство и заедност“ на ДПС под ръководството на Ахмед Доган.

Това потвърди Джейхан Ибрямов, който по-рано днес бе изключен от парламентарната група на Движението. Отвореното писмо е разпространено във Фейсбук групите в подкрепа на почетния председател Ахмед Доган.

Още по темата

4 юли 2024 13:16

223

Пред БТА Ибрямов посочи, че писмото е автентично и е изпратено на почетния председател Ахмед Доган.

В обръщението си депутатите посочват, че те са изпълнили разпореждането на почетния председател да не подкрепят кабинета „Желязков“ и заявяват, че в момента се извършва „манипулация и дезинформация към структурите на партията с шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения“. 

Под отвореното писмо стоят имената на 17 народни представители, начело с председателя Джевдет Чакъров, следван от Джейхан Ибрямов, Севим Али, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Анджей Джандев, Едис Даудов и др.

Сред имената не фигурират тези на изключените по-рано от парламентарната група на ДПС – Рамадан Аталай и Айсел Руфад, но фигурира името на депутата Ердуан Мехмед, който по-рано днес подаде декларация до деловодството на парламента, с която настоя вотът му да бъде зачетен като вот „против“ проектокабинета „Желязков“, и на Марио Рангелов, чието име не фигурираше в първоначално разпространената справка от пресцентъра на парламента с вота на депутатите при гласуването на проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Парламентарната група на ДПС не гласува единно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg