Денков: В кабинета ми нямаше корупция, категорично не


Денков: В кабинета ми нямаше корупция, категорично не

Снимка: БГНЕС

Ще започнем преговорите от там, откъдето ги завършихме сега. България има нужда от редовно правителство. Всеки разговор ще започне с това готови ли сме да вървим по приоритетите, заяви Денков. ПП и ГЕРБ са в ледена епоха, това са им отношенията в момента. Това заяви пред bTV премиерът в оставка Николай Денков.

ГЕРБ са заедно с ДПС и те имат огромно влияние в съдебната власт и регулаторите и не са готови да променят системата такава, каквато е. Защото това ще промени и начина на бизнес в България, както и ще има съдебна реформа, добави Денков.

Има няколко министри, които бяха предложени от Габриел и утвърдени на съвместни срещи с ГЕРБ и работеха толкова добре, почти до края успяхме да действаме като екип и всеки един от министрите трябваше да се справи със ситуацията. Вътрешният министър Стоянов се справи добре със задачата с Шенген, той не беше сам, имаше няколко човека, предложени от нас, които работеха с него, посочи Стоянов.

В кабинета ми нямаше корупция, категорично не. Единствено ме притесняваха назначенията в МВР и прикриването, коментира Денков.

По темата Шенген, той каза: „Нека се поздравим, че се отвориха границите за България“. Ще последва приемане и в сухопътния Шенген. Ако следващото редовно правителство продължат с политиките, които ние задвижихме в последните 10 месеца, ние ще продължим с европейската интеграция. С Габриел и в момента споделяме едни и същи приоритети, цели и визия как да се развива България, просто сме от различни политически сили. Надявах се да е техническо изпълнението на ротацията, подчерта Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *