Дейвид Камерън: Украйна се защитава, беше незаконно нападната от Путин

Кремъл с остра реакция на коментарите на западни лидери за войната в Украйна. В интервю за списание „Икономист“ Еманюел Макрон отново потвърди противоречивата си теза относно възможността за изпращането на натовски войници на бойното поле. А от Киев британският външен министър Дейвид Камерън защити правото на Украйна да напада Русия.

Като словесна ескалация, която застрашава сигурността на Запада, определи думите на Макрон говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

свързани

„Франция, в лицето на френския държавен глава, продължава постоянно да повдига въпроса за възможността за нейното пряко участие на място в конфликта около Украйна. Това е много опасна тенденция и ние внимателно я наблюдаваме. Русия ще продължи специалната си военна операция в Украйна до постигането на целите ѝ“, заяви Песков.

Остра критика за позицията си получи и британския външен министър Дейвид Камерън, който от Киев обяви, че Украйна има право да атакува вътрешността на Русия с оръжията, които получава от Запада.

свързани

Те защитават тяхната държава. Бяха незаконно нападнати от Путин и имат право да направят стъпките, които смятат, че е необходимо. Не поставяме условия на Киев как да използва оръжията си“, каза Камерън.

Той обеща 3 млрд. паунда годишно „толкова дълго, колкото е необходимо“ в помощ на Украйна.

Вижте повече в репортажа.

Какво ще правиш на 9 юни?

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg