Да отрежем тумора: ГЕРБ-кметът Живко Тодоров „намалява“ цената на водата, която сам увеличи

Кампанията за местните избори в Стара Загора на кмета на общината от ГЕРБ Живко Тодоров започна с див популизъм.

След протест на граждани срещу новата по-висока цена на водата кметът-гербопитек написа в личния си фейсбук профил, че е разговарял с временно управляващия ВиК дружеството Радостин Миланов и е получил уверение от него, че ще се направят необходимите преизчисления в посока към намаляване на крайната цена за потребителите, която от 01 януари 2023 г. е 4.60 лв. за кубически метър.

Ето и част от съпровождащия коментар на Тодоров: „Увеличението е поискано от държавното ВиК и е одобрено от КЕВР през пролетта на миналата година. Тези действия се развиват при назначен от тогавашното правителство управител и съответно председател на КЕВР. Всички знаем кой управляваше в този период до август 2022. Сега се крият и не вземат отношение по темата!“

Какво точно е обещал Радостин Миланов на старозагорския градоначалник няма как да разберем, защото той отказа пред „За истината“ да отговори на въпросите, свързани с ремонта на водопроводната и канализационната мрежа и с цената на водата.

Затова проучването ни показа, че цената на водата е заложена в петгодишния бизнес план на водоснабдителното дружество за периода 2022 – 2026 година, разработен и приет още през 2021 г., тоест в мандата на управлението на ГЕРБ.

За 2023 година определената пределна цена за битовите потребители е 4.26 лв./м3, а КЕВР  утвърждава цена от 4.60 лв.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *