Да живееш в лукс с чужди пари: Една от българките в Лондон държала 750 хил. паунда в брой

Прокурорът, който разследва българите за злоупотребата със социални помощи във Великобритания, определи престъплението им като „измама в промишлен размер“.

Смята се, че българите са източили близо 54 милиона паунда чрез сложна комбинация от легитимни и фалшиви документи, чрез което да изглежда, че имат право на помощи и обезщетения. Прокурорът по делото Бен Рийд подчерта, че измамата има промишлен размер. 

свързани

„Когато претърсихме домовете им, ние се натъкнахме на доказателства за изключително луксозен начин на живот. Например, Николова разполагаше със 750 000 паунда в брой. Парите бяха скрити в куфари, чанти и под матраците на леглата. Това е най-голямата измама с помощи във Великобритания досега“ заяви прокурорът.

Най-тежките присъди – по 8 години зад решетките, получиха Галина Николова и Гюнеш Али, които се смятат за ръководители на групата. Стоян Стоянов получи 4 г. затвор , но след излежаване на половината може да поиска предсрочно освобождаване. Най-младият член на бандата – Патриция Панева, получи 3,2 г. затвор.

Цветка Тодорова също получи 3 години, но тъй като е в ареста повече от 18 месеца, съдиите решиха да я освободят и тя ще бъде депортирана у нас. Сънародниците ни могат да обжалват присъдите си в срок от 28 дни.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg