Даниел Митов размисли и отказа да бъде външен министър

„Не бива да се превръщам в ябълката на раздора в момента, затова със сигурност оттеглям своето одобрение да бъда външен министър“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

„В тази ситуация, при променена Конституция, в която се търсят партийни баланси, е ясно, че не е проблем партийно оцветени хора да заемат министерски постове. Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев. Сега може да му кажем: спокойно, г-н президент, ПП-ДБ продължават да са с вас“, заяви Даниел Митов пред медиите в парламента.

свързани

„Отговорността е на президента Радев. Външният министър си е негов и той носи в момента цялата отговорност. Г-н Главчев направи предложение и то не беше прието от президента. От тук нататък отговорността е на президента и на ПП-ДБ“, каза още Даниел Митов.

свързани

Коментарът му идва след кратката среща между Румен Радев и Димитър Главчев днес на „Дондуков“ 2 по повод предложенията за промени в състава на Министерски съвет.

На излизане от сградата на президентството Главчев бе кратък: „Не съм предлагал нищо, комуникацията с президента продължава. Нямам новина за съобщаване. Докато президентът не издаде указа, старите министри си изпълняват задълженията“.

Лидерът на ГЕРБ вече не се интересува провеждат ли се срещи и какво решават президентът и премиерът. 

„Абсолютно тяхна работа, те носят цялата отговорност. Вече не се съгласявам за нищо. Взех Даниел Митов и го направих зам.-председател на партията, за да имаме мост именно към такива хора“, посочи Борисов.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.

Общо 676 гласа

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg